مقدمه


برنامه ريزي اجتماعي شامل تهيه نقشه هايي براي اقدامات آينده در رابطه با نهادها و منابع اجتماعي است. رشته برنامه ريزي اجتماعي و تعاون يک طرح "اجتماعي" براي پاسخگويي به نيازهاي يک جامعه طراحي شده است ، که در بسياري از موارد ، به معناي يک کل ملت است. اين کاربرد ، که در آن برنامه ريزي اجتماعي معادل برنامه ريزي اجتماعي است ، به طور کلي توسط دانشمندان علوم اجتماعي پذيرفته شده است (براي مثال ، مراجعه کنيد به Myrdal 1959). اما برنامه ريزي اجتماعي گاهي اوقات به معناي برنامه ريزي توسط يک گروه در مقايسه با برنامه ريزي توسط يک فرد نيز مورد استفاده قرار مي گيرد. همچنين برنامه ريزي اجتماعي گاهي به جاي اينکه شامل برنامه ريزي اقتصادي شود ، مکمل تلقي مي شود. در اين حالت ، برنامه ريزي اجتماعي به معناي برنامه ريزي براي فعاليت هاي غير اقتصادي يک جامعه است.


 


تاريخچه اخير در قرن حاضر و به ويژه از جنگ جهاني دوم ، اهميت برنامه ريزي اجتماعي ، هم به عنوان يک ايده و هم به عنوان يک مجموعه نهادي ، رشد سريعي داشته است. اگرچه در فهرست دائرlopالمعارف علوم اجتماعي به طور کلي به برنامه ريزي اجتماعي اشاره نمي شود ، اما مقاله آن تحت عنوان "برنامه ريزي اقتصادي ملي" نتيجه گيري مي کند: ". به نظر مي رسد جهت گيري جامعه مدرن به سمت اقتصادي برنامه ريزي شده باشد" (Lederer 1933، vol. 11 ، ص 205) عليرغم جنجال ، اغلب در سطح بالايي از انتزاع فکري ، در مورد امکان پذير بودن يا مطلوب بودن مفهوم برنامه ريزي بسيار جامع ، به نظر مي رسد ايده برنامه ريزي اجتماعي در قسمت اعظم دنياي مدرن و در برنامه ها نهادينه شده است. از سازمانهاي بين المللي ، به طوري که ، از نظر منطقي و فلسفي ، به رسميت شناخته شده است. در اين مي توان آن را با ايده هاي پيشرفت ، برابري و رفاه مقايسه کرد که ناشي از همان روند گسترده زندگي مدرن به سمت صنعتي شدن و عقلانيت فني است.


 


در اوايل دوره صنعتي ايدئولوژي ليبرال ليز فير در صعود بود. دولت ها در واقع مداخلات اجتماعي و اقتصادي انجام مي دادند ، اما در کل فقط خودکامه هاي به سبک قديمي و برخي اقليت هاي سوسياليست بودند که به عبارتي کلي تر فکر مي کردند. ستادهاي عمومي ارتش ، در دوره قبل از 1914 ، بدنه هايي بودند که به احتمال زياد "نقشه" مي کشيدند. از آنجا که جنگ مدرن به صنعت بستگي دارد ، برنامه ريزان نظامي نمي توانند س industrialالات صنعتي و مدني را ناديده بگيرند.


 


جنگ جهاني اول شامل بسيج بسيار گسترده تري از طرف دولتهاي متخاصم بزرگ با تمام منابع ، اقتصادي و اجتماعي و همچنين نظامي خود ، از آنچه قبل از آن تصور مي شد ، بود. اورژانس ملي اهميت تلاش براي جنگ ، به عنوان مثال ، سطح ملي بهداشت و آموزش را به ارمغان آورد. در بعضي از کشورها جنگ به دنبال انقلاب انجام شد و در تمام کشورهاي مهم اروپايي که درگير آن بودند ، در همه سطوح سياسي ، نياز به اصلاحات اجتماعي و اقتصادي را تشخيص دادند. ايده برنامه ريزي اجتماعي ، و به ويژه برنامه ريزي اقتصادي ملي ، در طول روزهاي بين جنگ در روز روشن ظاهر شد. مشکل چرخه تجارت و بيکاري ، اين گرايش را تقويت کرده و منجر به افزايش مداخلات و برنامه ريزي هاي دولتي حتي در ايالات متحده مي شود ، جايي که ايمان به شرکت هاي خصوصي خصوصي همچنان پابرجاست.


 


جنگ جهاني دوم تأثيرات جنگ جهاني اول را مكرر و تشديد كرد. نه تنها برنامه ريزي كامل براي خود جنگ وجود داشت ، بلكه برنامه هاي بازسازي پس از جنگ ، تقريباً به محض شروع جنگ ، در انگليس و برخي ديگر از كشورها تحقق يافت. پس از جنگ ، سازمان هاي بين المللي چند برابر شدند و برنامه ريزي هاي اجتماعي بين المللي شدند. علاوه بر اين ، در اواسط دهه 1960 تقريباً تمام سرزمين هاي استعماري به استقلال دست يافتند و گروه بزرگي از ملت هاي جديد برنامه هاي توسعه ملي را آغاز كردند ، كه در آنها ايده "طرح" تقريباً پيش پا افتاده بود.


منبع : https://pasokhbama.com/رشته-برنامه-ريزي-اجتماعي-و-تعاون/




 

برنامه ريزي درسي براي امتحانات

رشته برنامه ريزي اجتماعي و تعاون

شرحي درباره برنامه شاد

، ,برنامه ,ريزي ,اجتماعي ,مي ,جنگ ,برنامه ريزي ,ريزي اجتماعي ,اجتماعي و ,، به ,، در

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها


عصرشبکه بوسه خواهم neorabbemar coredsbe دانلود mojtaba0761-bnd ایران قوی در دوره ی جدید سرزمین ذهن 30tools آموزش های جالب از همه چیز